Обществото е в правото си да иска възмездие, но няма кой да му го осигури. Аз нямам основания, за да се надявам, че главният прокурор и неговият покровител - министър-председателят, действително ще направят някаква ревизия на приватизационния процес. Това заяви в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" историкът и университетски преподавател проф. Димитър Луджев - опозиционен лидер в края на 80-те години и вицепремиер през 1990 година.

Според него отварянето на "студените досиета" на приватизацията е "акция от страна на премиера и главния прокурор - те са тандем, за сплашване на бизнеса, защото по време на местните избори се видя, че местният бизнес и редица големи бизнес групировки не са склонни да подкрепят управляващите".

Проф. Димитър Луджев - университетски преподавател: Всичките сделки, извършени в периода на масовата приватизация при управлението на Виденов, голямата касова приватизация по времето на Костов, приватизацията по времето на НДСВ, са законосъобразни. Такива са дори тези, които явно са грабителски, явно са осъдителни. Всички те са облечени в законна форма. Това е свързано с начина и целите, поради които беше направена приватизацията от страна на българските приватизатори.

Източник БНТ