Трагедията в Каблешково станала в склада на Васил на изхода за Ахелой, той карал багера

img

Трудовата злополука, при която загина 45-годишната Анрдияна от Каблешково е станала в склада за скрап на известния в града предприемач Васил Киряков. Складът се намира на изхода на Каблешково в посока Ахелой и е първият бизнес, който Киряков подхванал. Той се занимава и с отглеждането на коне в местността към село Лъка, казаха местни жители пред БургасИНФО.

„Вчера буквално тук вреше от полиция, представители на прокуратурата и други длъжностни лица. Днес складът е запечатан, има полицейска кола пред него“, коментираха хората.

Загиналата Андрияна също е местен жител. По първоначална информация лично Васил е карал верижният багер, който я е блъснал.

Припомняме, че по случая е образувано досъдебно производство под наблюдението на Окръжна прокуратура-Бургас.

Пунктът се намира в местността „Пъдарска могила“, а верижният багер е извършвал дейност по разделяне и сортиране на метални отпадъци. Пострадалата жена е починала по-късно в болница.

Досъдебното производство се провежда за престъпление по чл.123, ал.1 от НК – причиняване на смърт, поради немарливо изпълнение на правно-регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност.

Досъдебното производство се води от следовател от Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура – Бургас.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Трагедията на пътя край Созопол

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"

Мъж по памперс избяга от реанимацията в УМБАЛ Бургас