Феновете на „Левски” се срещнаха с премиера Бойко Борисов заради неясното финансово бъдеще на клуба. На разговора премиера е заявил, че ако привържениците искат отбора да се развива според очакванията им, акциите трябва да са в тях. Феновете са заявили, че не ги интересуват корпоративни интереси, а само „Левски”. Дали ще има протести ще се решава след среща на всички фенклубове.

„Аз също съм левскар. Но вие сте тези, които обвързахте двете теми. ФК „Левски“ е нещо, което го има, ще го има и пак ще го има. Ако искате да го има този футболен клуб, във вида, в който вие си го представяте, акциите трябва да са си при вас. И да си държите управлението на клуба“, отбеляза премиерът Борисов по време на срещата.

В разговора участваха също министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

Бойко Борисов и другите политици се съгласиха, че футболът у нас се управлява по погрешен модел. Това заяви председателят на Националния клуб на привържениците на Левски Степан Хиндлиян, предаде gong.bg. "Срещата бе дълга, поговорихме си доста неща, някои от тях съществени, други не. Присъстващите на срещата държавни мъже според мен се съгласиха със становището, че моделът, по който се управлява футбола е погрешен и води до там, където се намира Левски. Беше предложено да си вземем акциите, каквото и да означава това. В общи линии така стоят нещата. Ние отговорихме, че ще си помислим. Това не е първо подобно предложението към нас, Спас Русев също ни казваше да си вземем акциите. Обещания днес не е имало, пък и това не зависи от държавата, а от мажоритарния собственик. Под някаква форма Левски е стабилизиран в последната година. От друга страна на всички е ясно, че този модел не е устойчив и може да бъде разклатен във всеки един момент. НКП ще излезе със становище по въпроса. Сега след срещата с Борисов ще взимаме решения", каза Хиндлиян. Той отново подчерта, че запалянковците на „Левски” като цяло не подкрепят идеята за протести, въпреки че на втората среща с Васил Божков имаше фенове, които призоваваха за крайни мерки.

„Ние трябва да изразяваме протеста си на стадиона. Когато 20 000 напълнят стадион „Георги Аспарухов” това ще е ясен знак”, заяви Адриан Петров – „Ултрас Левски”.

Срещата идва след предложените законови промени, които ще ограничат частните фирми, които продават лотарийни билети, ако бъдат приети. Основен спонспор на футболния клуб е именно фирма на Васил Божков.Феновете на синия отбор вече два пъти се срещнаха с Божков. Той заяви, че няма как да издържа отбора, ако бъде отнет лиценза на фирмите му за лотария.

Източник Нова тв