Адвокат съди АПИ заради ограничение от 90 км./час на магистрала „Тракия“, знакът бил незаконен

img

40-километров участък от автомагистрала „Тракия“ е изпитание за шофьорите. И за техните портфейли. Трасето в района между Стара Загора и Чирпан е трудно да преминете без риск от морска болест, заради вълните по асфалта. Затова участъкът е с ограничение на скоростта от 90 км, въведено от АПИ през 2018 г., разказва bTV.

Направено е пълно обследване и са набелязани всички необходими мерки, за да бъдат отстранени дефектите в компрометираната отсечка, казват от пътната агенция. Ремонтът на участъка от Стара Загора до Чирпан по автомагистрала „Тракия“ не е започнал и слабо вероятно да започне тази година, защото не са налични необходимите пари.
„Стойността на ремонта се оценява на около 60 милиона лева“, изчислява инж. Иван Досев- член на управителния съвет на АПИ.

Междувременно отсечката продължава да бъде със скоростно ограничение от 90 км. Скорост, която над 8 хиляди шофьори не са спазили. И им е излязло солено.

Адвокат Атанас Костов получава фиш от 650 лева за превишена скорост на същата тази отсечка. И завежда първото съдебно дело срещу Агенцията за пътна инфраструктура. Юристът често пътува по магистрала „Тракия“, за да се явява по дела в София и Пловдив, а в конкретния случай е имал случай в Стара Загора. „В конкретния случай не съм забелязал знака за ограничението на скоростта“, заявява адвокат Костов, който е разбрал за него едва след като е получил фиша. Но според него този знак е незаконен, защото по закон такова ограничение може да се въведе само при ремонт, но такъв не е започнал, нито планиран.

Що се отнася до становището на АПИ, че не могат да ремонтират въпросния участък на магистралата, Костов е категоричен, че „няма как виновното поведение на българската администрация да ни бъде вменено на нас, след като сме платили данъци и винетки“. По закон АПИ са длъжни да осигуряват „скоростно и безопасно“ движение по пътната мрежа.

2 коментара

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

2 Коментара

 •  
  Анонимен
  2020-01-14 09:37:21

  Значи слагат първо знака и после започват да ни касират.Като си съберат 60-те милиона от глобички, тогава ще отремонтират участъка.През това време сме си виновни за превишена скорост. А кой е виновен,че тоя участък, като строиха магистралата, го правиха с пепелина от Тецовете, че да им излезе по-евтинко?

 •  
  Един от вас
  2020-01-12 09:26:25

  Божеее,дано да успее човека! АПИ се самозабравиха! След като стана белята край Своге се сетиха и за АМ Тракия. И какво пак ние сме виновни и ще го отнасяме?! Че и ,,касичка " си кордисаха с камерите! А бе както и да се въртим,задника ни е винаги отзад!

Най-новото

Актуални теми

Горят сараите на Доган в парк Росенец

Касапница на пътя Бургас-Созопол

Има ли коронавирус в Бургас?