Много от нас гледат животни повече от 10 години, те са част от семейството. Тези случаи са посегателства към семействата ни. Ние сме склонни да пренаредим ангажиментите си, за да можем да живеем съобразено с съответното куче или коте. И когато то стане жертва на такава нелепа постъпка на някого, на когото е пречело, просто е страшно ранимо. Това заявиха пред Нова тв тази сутрин стопани на домашни кучета и котета, живеещи в района на ул. „Асен Златаров“. Т преди месец и половина беше отровен лабрадора Харли, а преди дни бяха разпространени видеокдари на жена, която на 4-ти октомври в 4,14 часа сутринта посипва вещество край дърветата на тротоара, както БургасИНФО съобщи - вижте ТУК.

„Надяваме се да се вземат мерки. Същият този ден аз минах по улицата на път за работа и имаше 6-7 дървета, край които имаше посипана същата отрова. Ще подам жалба, защото искам този човек, който разпръска отровата, да се разкрие, да си понесе наказанието.“, каза пред Нова тв днес Диана, чието куче беше отровено.

„Излязох сутринта, за да си разходя кучето, което беше на повод. Доближи се до едно дърво и помислих, че само ще го подуши. След миг обаче видях, че има някаква кутия със синьо вещество. Аз го дръпнах, но той успя да погълне малко от него. След 50 метра започна да залита, а от устата му излизаше пяна. Веднага тръгнахме към ветеринаря. През цялото време се тресеше. 10 минути по-късно почина”, каза още тя.

„Искаме да разберем кой хвърля тази отрова и да има наказание. Никой няма право да разхвърля такава силна отрова по улиците. Имаме данни за жената, надяваме се всичко да се разкрие”, коментира Тамара, която е една от споделилите във Facebook кадрите на жена, за която се подозира, че е поставила отровата.