Представянето на книгата „Без заглавие” – комунизмът в битка с демокрацията на журналистът Нася Кралевска ще е тази вечер от 8:30ч. в експо център „Флора”. Книгата е посветена на първите години на преход към демокрация след рухването на тоталитарната комунистическа система и огромните трудности и съпротива в този период (1989-1996). В нея е отделено специално внимание на ролята и значението на първото правителството на СДС с министър-председател Филип Димитров. Изследването завършва с разрухата, оставена от еднопартийния кабинет на БСП, начело с Виденов.

Това е една от малкото книги за българските проблеми с комунизма, преведени и издадени в САЩ. Авторът ѝ Нася Кралевска е български журналист, живеещ в САЩ, но автор на няколко важни книги за преосмислянето на тоталитарното минало, сред които са „Без заглавие” и „България под комунизъм”. Тя е активен журналист в началото на прехода с редица публикации във в. „Демокрация” и „Про и анти”.

На представянето ще присъстват още проф. Калбечева, а също така и актьорът Руси Чанев, който е от Бургас и ще чете откъси от книгата.