Джок Полфрийман не се е променил. Той никога не се е извинявал за стореното, не е казвал, че осъзнава какво сторено от него.

Това заяви в предаването "120 минути" по БТВ Николай Минков - близък приятел на убития от Полфрийман студент Андрей Монов.

Припомняме, че само преди дни Апелативният съд в София освободи предсрочно Джок Полфрийман. Той бе осъден на 20 години затвор, като излежа близо12 години. В момента Джок се намира в центъра за чужденци в Бусманци и чака издаването на документи за самоличност.

"Осъденият никога не се е извинявал за извършеното престъпление", разкри Минков.

"Оставa горчивина след решението на съда, осъденият не е поправен, той отбягва въпроса за вината си и повтаря свои версии, че е защитавал някого в нощта на убийството. Той никога не е казвал, че иска да се извини. Полфрийман се чувства като част от някаква конспирация”, заяви още приятелят на Андрей.

"Моментът, в който Полфрийман излезе от страната ще започне отново да говори колко е грешна съдебната ни система. Същата тази система го е наградила 13 пъти, дала му е възможност да учи български, да работи и му е позволила достъп до свещеник", смята Минков.

Австралийски медии също отразяваха предсрочното освобождаване на Полфрийман. В свой репортаж телевизия „9 нюз” отбелязва, че мярката на българския апелативен съд е била изненадваща.