Бях с моите родители в мол „Галерия“ в Бургас, стигнахме до кръстовище, имаше кола вляво, улицата беше празна. Завих наляво и чух, че хора започнаха да крещят, че има катастрофа. Слязох от колата и видях в какво състояние са пострадалите. Това разказа пред Районни съд в Бургас 47-годишния шофьор от Кувейт Мустафа Албалуши, който е задържан за катастрофата, която стана във вторник на улиците „Даме Груев“ и „Лазар Маджаров“ в Бургас. Тогава леката кола блъсна мотор, като при инцидента бяха ранени 18-годишния моторист Драгомир Димитров и неговата спътничка Анастасия Николова, също на 18 години. Днес Районният съд в Бургас гледа мярката за неотклонение на чужденеца, тъй като вчера нямаше преводач. На съдебното заседание присъства и консулът на Кувейт Саид Ал Ансари.

Мустафа Албалуши поиска да бъде пуснат под парична гаранция. Той заяви желание да помогне на раненото момиче да оздравее по-бързо. Той работи в кувейтска телевизия и получава по 3000 евро. Имал имоти в България, но в момента трябвало да е на работа в родината си. Консулът Саад Ал Ансари, който беше допуснат като свидетел, каза, че чужденецът има виза за пребиваване у нас до 2020 година и че в момента са изпратили писмо в Кувейт, за да не загуби той работата си.

В кулоарите на съда стана ясно, че раненото момче е със средна телесна повреда, вече е изписан от болницата. Момичето е със счупена костица на носа и е оперирана два пъти, в понеделник предстои друга операция, като след нея ще може да се каже дали ще има сериозни поражения по лицето.

Чужденецът, задържан за катастрофата, бил инвеститор у нас, водел и други бизнесмени, имал собственост тук, каза неговият адвокат Веселин Анестиев. Пред съда той посочи, че Албалуши преди по-малко от месец кувейтският гражданин е бил опериран в Бургас.

Предстои съдия Бобоков да определи мярказа за неотклонение на чужденеца.