Заложническата драма, която вдигна на крак спец полицаите в Поморие вчера, е била заради скандал за пълна с летовници къща. 42-годишният бивш полицай Йордан се прибрал вчера в ранния следобед и заварил дома си с квартиранти.

„Родителите му дали под наем на курортисти къщата за уикенда”, разаказаха съседи пред БургасИНФО.

Той се ядосал, тъй като нямало място, където да си почине. Това предизвикало взривопасния скандал с родителите му. Майка му успяла да излезе от къщата, но там останали баща му и туристите.

Както вчера съобщихме, Йордан е бил въоръжен, тъй като е бивш полицай. Местни жители го описват като саможив, но не конфликтен човек, който обаче след напускане на системата на МВР е имал странно поведение. Бил добре подготвен физически, тренирал, карал колело, дори в студените зимни дни.

Ситуацията вчера в дома му на ул. „Княз Борис” I е била наистина драматична и само професионалната намеса на спец полицаите и психолозите към МВР са предотвратили по-тежки последствия.

Както вече е ясно, Йордан е бил изведен без нито той, нито околните да са били наранени. Задържан е за 24 часа. Очаква се днес срокът да бъде продължен на 72 часа.

Полицай Спас Офилов е проявил изключителна смелост и професионализъм вчера по време на преговорите с барикадиралия се мъж. Той е разговарял с него, за да го убеди да не наранява никого, тъй като се познавали от времето, когато Йордан е работил в полицията. Офилов не е трепнал нито за момент, въпреки че през цялото време срещу него е имало насочено оръжие.