Верижна катастрофа е станала при 157 км на магистрала „Тракия“, съобщават от МВР. Сигнал за пътния инцидент е получен около 9 часа. По първоначални данни 6 леки автомобила са се ударили при 159-ти км на магистралата в посока Бургас.

Двама души са откарани в болница. Пострадало е и дете.

В района се извършва ремонт и при рязко спиране от първата кола в нея се ударили следващите. Четири от катастрофиралите автомобили били в изпреварващата лента, а другите две - в аварийната. Движението в участъка временно е ограничено. Вследствие на инцидента на магистралата в посока морето се е образувала колона от около 10 км.

Веднага са изпратени екипи на полицията и Спешна помощ. Пътни полицаи отбиват движението в посока Бургас при 133 км на пътен възел Стряма – Раковски.

Временно движението при км 156 на магистралата в посока Бургас се осъществява в активната лента. Въведен е обходен маршрут: от км 133 на АМ "Тракия" по пътен възел „Пловдив изток“, по път I-8 Садово – Поповица, по път II-66 Милево – Плодовитово и включване отново при км 165 на АМ "Тракия" при пътен възел „Плодовитово“.

Източник: Нова тв