Временно спират дейността на ТЕЛК комисията, която беше създаден в началото на годината в Комплексния онкологичен център в Бургас. Причината е липса на финансиране, съобщи управителят на лечебното заведение проф. д- р Христо Бозов пред БНР – Бургас.

„Беше много трудно да се създаде от гледна точка на това, че лекарите не искат да работят в ТЕЛК-а. Получихме разрешение от министерството. След това обаче дойде едно писмо от министъра, в което той ни отказва да го финансира. Събрахме се да го обсъдим, имаше медицински съвет преди две седмици. Решихме да го замразим докато се реши въпросът с финансирането. Няма да спираме дейността изцяло, но понеже то ни струва около 12 000 лв. на месец като издръжка, решихме да го замразим и да изчакаме.“

Изчакването ще е до намиране на финансиране, което освен от Здравна каса може да дойде и от Община Бургас. Идеята за създаването на ТЕЛК комисията беше да е в помощ на онкоболните, за да може те по - бързо да преминават през трудово - експертната комисия , което отнема месеци, уточни д-р Бозов.

Източник БНР Бургас