Стотици деца в Бургас днес гордо приеха морски имена и се представяха с тя – Златна рибка, Акула, Морска звезда, Медуза, Делфин и т.н. Масовото им кръщене извърши лично покровителят на моретата – Нептун. Тази вече той беше атракция за деца на различни възрасти, както и на техните родители, в района на експозиционен център „Флора“. Морско-детския празник беше организиран от Жени ГЕРБ, Майки ГЕРБ и клуб „Моряк“. Опашка от родители и деца се изви в желанието край брега в Бургас децата да получат Морско свидетелство. Сред хората бяха организаторите – Ева Михалева, председател на Жени ГЕРБ, Тина Писарова – прдседател на бургаската структура на Майки ГЕРБ и Екетерина Кишишева - председател на областната организация на Жени ГЕРБ.

Водещ беше Пламен Каров със съдействието на Златка Димитрова, която показа отлична форма и оказваше внимание на всяко от децата.

Първи, който получи кръщелното си свидетелсгво, беше Владимир. Той беше избал името Акула. Малката Ивона пък трепереше цялата, за да стигне до Нептун за името Златна рибка.

В истински морско-детски празник се превърна района. Всички получиха свидетество и разбира се – атрактивно селфи и много усмивки.

За настроението се погрижи и завлавяващата певица Преслава Минасян, а модна къща "Салзара" представи най-новите тенденции в детската мода на ревю.