Шведът Кристофер Ерик Андерсон, на 36 години, който подлуди Несебър като открадна такси и катастрофира с него в събота, никога не е имал шофьорска книжка. С тази информация разполага от днес Районната прокуратура в Несебър по данни на Интерпол в Стокхолм. „Уведомиха ни, че лицето е неправоспособен водач и никога не му е била издавана шофьорска книжка. Уведомяват ни, че лицето е осъждано. Криминалната му регистрация датира от 2005-та година. Това, което направихме, е да изискаме от Бюрото по съдимост към Министерството на правосъдието информацията за видовете му осъждания и наложените му наказания, тъй като те ще имат отражение в наказателното дело сега“, каза прокурор Радост Бошнакова.

В момента Районен съд-Несебър гледа мярката за неотклонение на чужденеца. По време на заседанието стана ясно, че той е бил осъждан два пъти ефективно за притежание на наркотици. Първият път присъдата му е 2,6 години затвор, но излязъл предсрочно, а втория е бил осъден на 2,5 години, но отново не изтърпял пълното наказание. Завършил е колеж, живее на семейни начала и работи като офис служител, в отдел "Поддръжка".

Пред съда той настоя за контакт с посолството на Швециа и да говори с някого на майчин език. Стана ясно обаче, че по време на разпита е казал, че не желае да информира посолството.

Той беше задържан за срок до 72 часа и е обвинен за това, че на 13-ти юли откраднал такси от собственика му в Несебър и катастрофирал с него. Според обвинението дрегерът показал, че в кръвта на шведа има алкохол с концентрация 1.74.