Едно от най-важните астрологични събития тази година, което започна още от предходната, е преходът на Уран в знака Телец, което означава, че ще имаме промяна в навиците. Това ще продължи в следващите 7 години. Затова още това лято трябва да сме необичайни, да разчитаме на спонтанността и случайността. Ако това трябва да се изрази в цветовете, хубаво е да носим ярки, свежи дрехи с изненадваща комбинация и резултат. Това съветва топ астрологът Антоанета Салфидж, която в съботния ден се превърна в магните за бургазлийки по време на лекцията „Астрология и цветовете”. Лекцията се проведе на открито, до ескпозиционен център „Флора” и бе част от вълнуващия фестивал „Морски подиум”, който продължава и днес. В „Атсрология и цветовете” участва и друга вълнуваща дама – стилистът Албена Свещарова, която даде ценни насоки какви цветове и стилове да комбинираме в ежедневието си и когато трябва да излъчим определени послания при бизнес срещи.

Хубави цветове за сезона са яркозелено, яркожълто и яркосиньото. Синьото също е доста подходящ цвят, защото в момента решава други астрологични проблеми, които са свързани със семейството и отношенията деца-родители-партньори, която е другата болезнена тема тази година.

Оказва се, че силата на цветовете не трябва да се подценява и те могат да ни помогнат, когато искаме да привлечем любимия човек, да получим по-голяма увреност, да атакуваме нови позиции в работата или да привлечем здравето към себе си.

„Когато човек не се чувства добре или по някакъв начин е загубил увереността в себе си, лично аз бих препоръчала да носи червено и по-ярките цветове - тези, които са бързо забелязващи се, дори да са електрикави, защото тогава пространството му помага да инициира и направи това, което сам не може да каже. А тогава, когато трябва да влиза в отношения с други хора, да се слее по-бързо в колектив аили в партньорската връзка, е по-добре да се облича в по-нежи, по-фини, по-меки венериански цветове, защото по този начин даваме сигнал: „Ето, аз те чакам, твой съм, така че съм в състояние да те следвам и да бъдем във връзка”. За успешна връзка са подходящи розовото и светлосиньото. А тогава, когато искаме ние да направим първата крачка, е хубаво да сме в по-ярки цветовете – най-вече червено, а също и оранжево. Оранжевтото е цветът на слънцето и ни помага да засилим вътрешния си център, т.е. вътрешната си самоувереност, че правим това, което ние искаме, което ние харесваме”, споделя астрологът Антоанета Салфидж.

Според нея класическата астрология отдавна е преценила, че най-добрият цвят, когато сме болни или в дисбалансирано състояние, е жълтото.

„Жълтото е най-уравновновесеният цвят, той ни свързва със земята, заземява ни, създава един добър жизнен фон и всъщност ни кара да се чувстваме радостни. Даже аз бих препоръчала и в детските градини да има повече жълти цветове, както и в дома ни, защото създава бодрост и добро настроение през деня”, заявява астрологът.

А кой е цветът на парите? Оказва се, че това е цветът на ... долара.

„ Луната е най-материалната планета в астрологията и по принцип един от нейните цветове в най-нисшата й вибрация в зеленото. Даже често, ако хората сами забележат, имат периоди, в които се обличат в зелено. И точно тези периоди показват, че те най-вероятно се страхуват, че нямат някаква материална сигурност и имат нужда от пари. Така че, ако се страхувате дали ще си изкарате парички, обличайте се в зелено. Не случайно доларът е зелен, американците знаят това”, заявява с усмивка топ астрологът.

Фестивалът „Морски подиум” продължава и днес пред експозиционен център „Флора” – Бургас. А зрелищната кулминация е в 18:30ч. с „Театър на огъня и сенките”, последван от концерт от 19:00ч. и ди джей парти. В залите на Флората цял ден продължава най-голямото изложение за ръчно изработени бижута, сувенири, домашен мед и невероятен шоколад. За ценителките на модата има щандове с рисувани кърпи за плаж и дървени кокетни чантички. Заслужава да се види.