Приморско събра шампиони на тепиха: Именити борци от цялата страна показаха майсторство, предизвикаха огромен интерес (СНИМКИ)

img

Огромен интерес предизвикаха днес традиционните народни борби в Приморско, псветени празника на морскя град. Състезатели от цяла България дойдоха до покажат майсторство на тепиха в Приморско. Национални състезатели, печелили медали на европейски и световни първенства премериха сили.

Тази година публиката можеше да види състезатели като Димитър Кумчев от Асеновград, който е многократен шампион на България, носител е на бронзов медал от Европейското първенство по борба за мъже и Световен шампион в атрактивната дисциплина „Плажна борба“. Друг европейски медалист премерил сили в Приморско е Мариян Тодоров от странджанското село Кости, които също е многократен шампион на България. От националните състезатели на тепиха излезнаха Мирослав Гешев, които е и сребърен медалист от Европейско първенство и Бойчо Христов, също национален състезател и Цветан Реванов.

Атрактивна игра показа Световния вицешампион до 24 годишна възраст Иван Деливерски.

Малките състезатели, които започваха от 9 годишна възраст показаха невиждан спортен хъс и желание за победа. В най-малката възрастова група, победител стана и най-малкия състезател Янаки Ковачев, който е състезател на спортен клуб „Черноморец“.

Интерес предизвикаха и категориите „Жени“ , „Момичета“ и „Кадетки“ . В тях победителки бяха Ивана Кирилова, при жените, Зейнеп Али от Атия, при момичетата и Атанаска Петрова, в категория кадетки.

Борбите проследи и кмета на Община Приморско Димитър Германов, който е и бивш състезател по борба и носител на златни отличия вътрешни и международни състезания.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"

Мъж по памперс избяга от реанимацията в УМБАЛ Бургас

Битката на Жана за 11 годишния Борислав