Приморско празнува днес двойно – Денят на славянската писменост и българската култура, както и празника на града – 24-ти май. По този повод кметът на морската община Димитър Германов отправи своя поздрав към местните жители. Ето го и него:

24 май е възторжен и паметен ден, в който всички заедно почитаме силата на просвещението, прекланяме се пред магическата мощ на писмото и четмото и честваме празника на града, в който живеем и обичаме.

За нас, хората от Приморско, празникът през тази година е изпълнен и с друга значимост. Точно преди 140 години на това място са дошли първите заселници. Близо век и половина са минали от времето, когато те са създали своето селище Кюприя, чийто наследник е сега гр. Приморско. Сто и четиридесет години са период, през който се градят много традиции, извоюват се множество победи и се покоряват много върхове. Пише се история.

Днес Приморско заема своето достойно място в историята на България и ние имаме основание да сме горди с нашето наследство и с това, което сме постигнали. Защото успехите никога не са дело на един човек. Те са резултат от работата на екип, а екипа сме всички ние, жителите на Приморско. С енергия и отдаденост успяхме да превърнем града си в прекрасна и предпочитана туристическа и културно-историческа дестинация, в уникално място, в което съжителстват минало, настояще и бъдеще.

Ние продължаваме да пишем своята история. Приморско вече е достойна част от голямото европейско семейство. Вярвам, че с общи усилия ще продължим да вървим напред и да градим авторитета на града си. Един ден, в бъдещето, нашите успехи ще останат за децата ни.

Пожелавам на вас и семействата ви здраве, много усмивки и вяра, че заедно можем да вървим напред.