Стотиците роми, които протестираха днес в центъра на Бургас, поеха към своите квартали – Победа и Акациите. Внушителното ромско шествие се охранява от спецполицаи, за да не се допуснат каквито и да било инциденти по пътя към домовете им. Встрани от площада, на който се състоя протеста, се събра малка групичка бургазлии, организирани от една от шофьорските групи в града. Полицията не допусна да се създаде напрежение между мургавите протестиращи и присъстващите шофьори.

Все пак имаше няколко момента на ескалиране на напрежението, които обаче бяха между участници в самия протест. На няколко пъти младежи се сдърпаха, но така или иначе до бой не се стигна.

След близо двучасово присъствие пред сградата ан Община Бургас ромите оставиха центъра в пълна мизерия. След като поеха към Комлука, на площад „Атанас Сиреков” лъснаха бутилки, хартиени опаковки, таралелки, огромни парчета хартия, смачкани национални флагове и изпокъсани плакати и какво ли още не. Минувачи снимаха потресени боклуците, изсипани на площада.