Гневното ромско шествие се прибира към квартал Победа под охраната на спецполицаи, вижте в каква мизерия превърна центъра на Бургас

img

Стотиците роми, които протестираха днес в центъра на Бургас, поеха към своите квартали – Победа и Акациите. Внушителното ромско шествие се охранява от спецполицаи, за да не се допуснат каквито и да било инциденти по пътя към домовете им. Встрани от площада, на който се състоя протеста, се събра малка групичка бургазлии, организирани от една от шофьорските групи в града. Полицията не допусна да се създаде напрежение между мургавите протестиращи и присъстващите шофьори.

Все пак  имаше няколко момента на ескалиране на напрежението, които обаче бяха между участници в самия протест. На няколко пъти младежи се сдърпаха, но така или иначе до бой не се стигна.

След близо двучасово присъствие пред сградата ан Община Бургас ромите оставиха центъра в пълна мизерия. След като поеха към Комлука, на площад „Атанас Сиреков” лъснаха бутилки, хартиени опаковки, таралелки, огромни парчета хартия, смачкани национални флагове и изпокъсани плакати и какво ли още не. Минувачи снимаха потресени боклуците, изсипани на площада.1 коментар

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

1 Коментар

  •  
    Вал
    2019-05-21 21:12:42

    Кой допуска незаконни протести и то на хора, които нарушават законите, които само искат, които са в тотално разминаване с обществени норми и отговорности! Тези, вместо да се вразумят, да съберат пари за задълженията си с незаконното черпене на вода, ток, тръгнали на протест. Ей, де гиди сопи!

Най-новото

Актуални теми

Рухнала сграда на улица „Кавала” в Бургас

Трагедия край Синеморец

Цанко Цанков се бори за рекорд - преплуване на Бургаския залив