Прокуратурата категорично счита, че макар деянието да е непредпазливо престъпление, тъй като от него е настъпла смърт, лицето и вече обвиняемият Лютви Местан не може да остане без мярка за неотклонение. Затова и Окръжна прокуратура в Кърджали спешно събра доказателства за имотното състояние на обвиняемото лице и вече разполагаме с пълен обем с тази информация. Днес в 14 часа Лютви Местан е призован отново в Окръжна прокуратура-Кърджали, където ще му се предяви постановлението, с което се определя новата мярка за неотклонение. Когато това стане факт, ще съобщим каква е тя. Това заяви в Бургас Румяна Арнаудова – говорител на Главния прокурор Сотир Цацаров.

Припомняме, че Окръжният съд в Кърджали отмени гаранцията от 10 000 лева на лидера на ДОСТ Лютви Местан. Тя беше наложена от прокуратурата за катастрофата с негово участие край село Загорско, при която загина бебе на 6 месеца.

Мотивите на магистратите бяха, че прокуратурата не била представила достатъчно доказателства за имотното състояние на Местан.

„Определението е окончателно, не подлежи на протестиране и ние нямахме друг полезен ход, освен да съберем информация за имотното състояние на Местан“, каза Арнаудова днес.