Бургазлии между ул. „Христо Ботев“ и „Гладстон“ недоволни: Живеем в центъра, а упорито ни пишат във „Възраждане“. Не е вярно!

img

Бургазлии, които живеят между улиците „Христо Ботев“, „Цар Петър“ и „Гладстон“ са недоволни, че агенциите за недвижими имоти ги пишат, че са част от кв. „Възраждане“, а не от централната градска част (ЦГЧ). Това става ясно от питане, входирано от общинския съветник Георги Дракалиев в местния парламент, с което той отправя въпроса дали ще има дигитална карта, която да показва точните административни граници на жилищните комплекси, квартали и центрове за административно обслужване в Бургас.

„Много малко наши съграждани са наясно къде точно минават административните граници на жилищните квартали, комплекси и центрове за административно обслужване на територията на град Бургас. Към мен се обърнаха и живущи в ЦГЧ, между улиците „Христо Ботев“ и „Цар Петър“ от една страна и „Гладстон“ от друга, с оплакване, че таксиметровите компании и агенциите за недвижими имоти упорито определят местоживеенето им не в ЦГЧ, а в кв. „Възраждане“. Така пише дори и в официалнтата страница за град Бургас в интернет енциклопедията „Уикипедия“. Според хората това, освен че не е вярно, но и по изкусктвен начин занижава стойността на имотите, които отдават под наем или продават, тъй като ги определя не като разположени в центъра на града, а в един от жилищните му квартали.“, пише Дракалиев.

Сериозно объркване причинявал и фактът, че в Бургас съществуват едновременно ж.к. „Възраждане“ и Център за административни услуги „Възраждане“, които обаче нямат нищо общо помежду си, тъй като обхващат съвсем различни части от територията на града.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Убийство в Карнобат

Никулден 2020

Пациент с КОВИД скочи от УМБАЛ-Бургас