Бургазлии, които живеят между улиците „Христо Ботев“, „Цар Петър“ и „Гладстон“ са недоволни, че агенциите за недвижими имоти ги пишат, че са част от кв. „Възраждане“, а не от централната градска част (ЦГЧ). Това става ясно от питане, входирано от общинския съветник Георги Дракалиев в местния парламент, с което той отправя въпроса дали ще има дигитална карта, която да показва точните административни граници на жилищните комплекси, квартали и центрове за административно обслужване в Бургас.

„Много малко наши съграждани са наясно къде точно минават административните граници на жилищните квартали, комплекси и центрове за административно обслужване на територията на град Бургас. Към мен се обърнаха и живущи в ЦГЧ, между улиците „Христо Ботев“ и „Цар Петър“ от една страна и „Гладстон“ от друга, с оплакване, че таксиметровите компании и агенциите за недвижими имоти упорито определят местоживеенето им не в ЦГЧ, а в кв. „Възраждане“. Така пише дори и в официалнтата страница за град Бургас в интернет енциклопедията „Уикипедия“. Според хората това, освен че не е вярно, но и по изкусктвен начин занижава стойността на имотите, които отдават под наем или продават, тъй като ги определя не като разположени в центъра на града, а в един от жилищните му квартали.“, пише Дракалиев.

Сериозно объркване причинявал и фактът, че в Бургас съществуват едновременно ж.к. „Възраждане“ и Център за административни услуги „Възраждане“, които обаче нямат нищо общо помежду си, тъй като обхващат съвсем различни части от територията на града.