Стотици граждани, най-вече възрастните хора и тези с двигателни проблеми, са потърпевши откакто в края на миналата седмица централният портал на териториалното поделение на НОИ-Бургас, откъм бул. „Стефан Стамболов”, вече не функционира като такъв. Удобният вход бе затворен от Ивайло Дражев, който е собственик на терена в непосредствена близост.

„Настоявам Министерството на труда и социалната политика да реагира във възможно най-бърз срок и да осигури отново достъп през този портал, защото в момента влизането в сградата на НОИ-Бургас е много усложнено. Работещите там и хората, които искат да бъдат обслужени административно, трябва да използват обиколни маршрути, което изисква допълнително време и ги затруднява, особено възрастните, хората с двигателни проблеми и майките с колички”, призовава Тошко Иванов от СДС. Като общински съветник от групата на Реформаторския блок в местния парламент той е повдигнал темата пред Постоянната комисия по общинска собственост и инвестиционни политики.

„Посетих териториалното поделение на НОИ-Бургас, за да се запозная с реалната обстановка. Зная, че от там са подали сигнали до прокуратурата и МВР, понеже за техните клиенти затварянето на портала е голямо неудобство. За съжаление Община Бургас не може да разплете сложния казус, защото има миноритарен дял в собствеността. Затова, в името на бургаските граждани, призовавам Министерството на труда и социалната политика да предприеме необходимите мерки и да отвори входа откъм бул. „Стефан Стамболов””, заявява Тошко Иванов.