Благотворителната дарителска Великденска акция на учениците от училище „П.К.Яворов” и служителите от ОДМВР – Бургас навлезе във финалната си фаза. Множество дрехи, обувки, играчки, спортни и учебни пособия дни наред бяха събирани, както от учениците, така и от полицейските служители.

Малчуганите от трети „А” клас на училище „Яворов” държаха лично да помогнат в изпращането на дарението към връстниците им от Центъра за работа с деца от улицата, ситуиран на ул. „Сан Стефано” № 32. Водени от благородната кауза ученици от цялото училище за броени седмици събраха свои вещи, които с огромно желание дариха на възпитаниците от Центъра, живеещи в кварталите „Победа” и „Горно Езерово”. С покоряващи усмивки и вярата, че правят нещо наистина стойностно децата от училище „П.К.Яворов” за пореден път доказаха, че изконните български традиции не са изгубени и ще бъдат поддържани, дори с цената на много усилия.

„Добротата и благотворителността са само част от добродетелите, на които педагозите в училище „Яворов” се стремят да научат децата”, коментира директорът на учебното заведение – Мара Георгиева.

Даренията от учениците на училище „П.К.Яворов” и от полицейските служители на ОДМВР – Бургас вече достигнаха получателите си, които с огромна благодарност приветстваха инициативата, пожелавайки на всички участници в нея – Светли Великденски празници.