Над 200 полицаи трети ден издирват изчезналия 2-годишен Юлиян Иванов Митков-Онур. В мащабната акция са участвали още първата вечер над десетки служители, като сред тях пожарникари и служители на „Гранична полиция“ с термокамери, целият състав на РУП-Камено. В издирването са включени още над 150 служители на „Охранителна полиция“, на „Криминална полиция“ и т.н. Припомняме, че беше изпратен и хеликоптер от авиобазата в Безмер. Днес на място са и делтапланеристи. В акцията са ангажирани и десетки доброволци. Въпреки мощната операция по издирването на детето обаче – резултат няма.

„Не може да потъне вдън земя. Няма как да изчезне безследно.“, коментира кметът на Равнец Христо Колев.

В Равнец вече все повече се коментира, че роднините на детето разиграват театър. Няма логично обяснение защо близките са подали сигнал часове по-късно, че Юлиян го няма. Първоначално са обяснили, че последно е забелязан в 18,30 часа. Когато се смрачило и майката отишла да прибира децата, забелязала липсата му. Те са празнували рожден ден в селскостопанския двор на дядото на момченцето. Там той живее с втората си жена, която вчера каза, че има 7 деца. Майката на Юлиян пък има 14.

Пред служители на полицията роднините обяснявали, че са забавили сигнала, защото през това време издирвали детето в лозята. Не е ясно обаче как са го търсили в тъмнината.

Една от версиите, която все повече набира скорост в Равнец, че детето е продадено в Гърция.

Припомняме, че по време на изчезването детето е било облечено с бяла или светла връхна дреха с дълъг ръкав. Същото има лек дефект при придвижване, изразяващ се във влачене на едното краче.

ОДМВР – Бургас призовава гражданите, разполагащи с някаква информация относно местонахождението на Юлиян Иванов Митков да сигнализират незабавно на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР!