Изчезването на 2-годишния Юлиан продължава да е обвито в мистерия. В бургаското село Равнец версиите се множат всеки час. Деца от ромската махала разказват, че часове преди малкият Юлиан да се изгуби забелязали черен джип, който да обикаля района. Други местни жители, пък коментират, че само преди няколко дни бащата на момченцето е бил заплашван от свой племенник. Роднината живеел в Кошарица и имал стара свада със семейството. Той застрашително казал на бащата Иван, че ще му се случи нещо много лошо.

„Всички тези версии сме ги казали на полицията. До този момент обаче няма никакъв резултат от щателното издирване”, каза кметът на Равнец Христо Колев пред БургасИНФО.

Той и сега е в района, откъдето са последните следи на малкото дете.

Вчера следобед Юлиан е играл с други деца в двора на дядо си и баба си, които гледат животни в края на Равнец. Постройките са в самия край на населеното място, като след тях път няма.




На практика е невъзможно кола да стигне незабелязано дотам. Въпреки това за местните жители, версията за отвличане изглежда най-вероятна, тъй като детето буквално е потънало вдън земя.

„Децата влизаха и излизаха, виждате, че тук няма коли и играят свободно”, каза бабата на Юлиан. Момченцето било облечено с тънко бяло яке и гуменки на краката, можел да се храни сам само с кисело мляко от шише и биберон.

Издирването му и към този момент продължава.