След цялостната реконструкция на главната пешеходна "Богориди", Община Бургас започна да обновява и по-малките улици около нея. В почти завършен вид вече са "Лермонтов" и "Възраждане", следва ги "Константин Фотинов".

Паважът се завръща масово в този представителен район на града, като възможно най-трайната настилка. Но с него се търси и друг ефект - когато тук дойде гост и се разходи по тези улици, да усети атмосферата на град с културни и бохемски традиции. За това допринасят и монтираните на няколко места в тротоарите стихове от бургаски поети.

Където има възможност, Общината засажда нова растителност, а през топлите месеци ще извади по улиците много цветя, храсти и дори дървета в саксии. По ул. "Лермонтов" вече можете да видите цяла редица фотинии. Това е много подходящо за отглеждане в градски условия растение, което се среща като голям храст или малко дърво и може да бъде оформяно по различни атрактивни начини. Именно по улица "Лермонтов" Община Бургас използва за първи път в своята работа две нововъведения. Под земята е монтирана система за аериране и поливане на корените, а в гнездата има ограничители, които спират извънредния растеж на корена, за да не уврежда тротоарите и инфраструктурата под повърхността.

Община Бургас още веднъж се извинява за причиненото временно неудобство по време на строителните работи и вярва, че крайният резултат ще се понрави на първо място на бургазлии, но и на гостите на града, за да ги накара да се връщат тук отново и отново, съобщават от администрацията.