141-та годишнина от Освобождението на страната ни от османско иго ще бъде тържествено отбелязана в Поморие.

Честването на 03.03.2019 г. /неделя/ ще се състои в центъра на града, от 11.00 часа пред паметните плочи на участниците в Освободителната война. Свещениците от храм „Свето Рождество Богородично“ ще отслужат благодарствен молебен, а по-късно ще бъдат поднесени венци и цветя. Участие в програмата ще вземат Детски фолклорен танцов ансамбъл „Раковина“ с ръководител Владимир Данаилов и Общинският духов оркестър с диригент Ангел Панцирков.

Празничната програма ще продължи на площад „Св. Св. Кирил и Методий“, където от 12.00 ч. ще започне „Пробуждане с хоро“. Това е традиционна световна инициатива на Сдружение “Азбукари“ и „Българи за България“ с цел възраждане на българщината, съорганизатор е Ротари клуб – Поморие.

В навечерието на празника децата от ДГ „Теменуга“ Ахелой също ще поздравят своите съграждани. Концертът им ще се състои на 28.02.2019 г. от 17.00 часа, в залата на НЧ „Светлина 1934“, гр. Ахелой.

Община Поморие кани всички жители и гости на града заедно да се преклоним пред величието на героите в Освободителната война.