Постановката по Пейо Яворов „В полите на Витоша” ще се играе премиерно на бургаска сцена на 28-ми февруари от 19 часа в НХК.

На сцената ще видим актьорите: Веселин Анчев, Радина Кърджилова, Иван Радоев, Стефка Янорова, Тигран Торосян, Явор Бахаров, Гергана Плетньова, Стойко Пеев, Луизабел Николова, Асен Кобиларов и Калин Иванов.
Представлението е по П. К. ЯВОРОВ, като сценичната версия и постановка е на Красимир Спасов. Сценографията и костюмите са на Нина Пашова, музикалното оформление на Красимир Спасов.

„В полите на Витоша” е шедьовър на българската драматургия. Театър „Българска армия” отбелязва стогодишнината от смъртта на поета с нов прочит на класическата му творба.

Богатото семейство на Мила е против любовта й към умния политик Христофоров и иска да я омъжи за глуповатия й втори братовчед д-р Чипиловски… Развръзката е трагична като живота на самия автор. За прототипа на Мила – Мина Тодорова – Яворов пише: „Блага вест я нарекох аз в своя живот. И тя радваше очите ми подобно на бяла лилия, сред поле през май, покрито с цветя, подобна на една лилия, от която не е по-бял снега, по-висока от другите, но навела своята ароматна главица. Тя радваше очите ми – и опияняваше душата ми”. Тези авторови чувства струят от редовете на драмата и правят „В полите на Витоша” шедьовър в българската драматургия.

За поддържаща мъжка роля на Иван Радоев за ролята му на Стефан Драгоданоглу той има има номинация "ИКАР 2015".

Премиерата на спектакъла в Бургас ще бъде на 28.02.2019г. в зала НХК. Билети се продават на касата на НХК. За повече информация тел.0894/898-098-Маруся Русева/организатор/.