Ловната дружинка на Живко Мешков от Малко Търново отстреляла дивото прасе, което прати няколко души в Инфекциозното

img
снимка: интернет

 

Дивото прасе, което предизвика взрив на трихинелоза и прати няколко души в Инфекциозното отделение на УМБАЛ Бургас, е отсреляно от ловната дружинка на Живко Мешков от Малко Търново. Както вече писахме, заболелите яли луканки от месото на животното. Сред заболелите е и приятелка на Мешков, която почерпила с луканката свои роднини и колеги. Техните проби за трихинелоза обаче са отрицателни. Изследвани са общо 15 души.

„Получихме писмо от РЗИ на 8-ми януари и веднага сформирахме комисия, за да се направим епидимиологично проучване за взрив на хранително заболяване. В комисията бяха включени четирима лекари от РЗИ и един от Агенцията по безопасност на храните. Издирихме на кой е било раздадено месото, посетихме всеки от хората, изследвани са общо 15 души. Месото е иззето и унищожено”, заяви за БургасИНФО директорът на Обласната дирекция по безопасност  на храните д-р  Георги Митев.

 „Отговорност на всеки един е да повишава културата си на хранене и личната си хигиена и когато се отстреля диво прасе или се заколи домашно да знае, че задължително месото трябва да се изследва за трихинела. Пробата излиза за няколкоч ас и ако е отрицателна, месото може да  се консумира на воля и няма да има опасност за здравето на хората”, заяви д-р Митев.

За иминалата година в Агенцията по безопасност на храните са регистрирани 23 положителни проби на трихинела, която не може да бъде спряна в природата, затова изследването на месото е наложително.

Оправданието на  ловната дружинка било, че отстреляното прасе е изследвано от ветеринарен лекар в Малко Търново.

 

6 коментара

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

6 Коментара

 •  
  До S.V.
  2019-01-25 23:30:16

  Майка ти е трябвало да абортира с теб.Това което си написъл е толкова жестока клетва ,която ще се върне върху теб или децата ти.Успех!!!

 •  
  S.V.
  2019-01-12 10:54:01

  Tова е отмъщението за убийството му. Малко са се натръшкали. Ловците са хора които убиват без причина и без да им пука. Повече трябва да се отстрелват един друг.

 •  
  Коментатор
  2019-01-12 08:16:48

  Гъз глава затрива. /народна мъдрост/.

 •  
  Коментатор
  2019-01-12 08:16:34

  Гъз глава затрива. /народна мъдрост/.

 •  
  Коментатор
  2019-01-12 08:16:22

  Гъз глава затрива. /народна мъдрост/.

 •  
  Ото
  2019-01-11 17:30:01

  До колкото знам пробата за трихинелоза е правена при Тодор Забиров.Също така знам ,че не малка част от ловците в Малко Търново си дават пробите при гореспоменатия. Хора, не правете експерименти със здравето си ,носете пробите в лаборатории и не се доверявайте на хора като този.С незаконната си дейност,за която си взема парите този човек може да предизвика пандемия.Болестта е много коварна и за съжаление в България има регистрирани смъртни случаи.

Най-новото

Актуални теми

БАЛОВЕ 2019

Мащабно издирване, 2-годишно дете изчезна в Равнец

Никулден 2018