Що за мода е трошенето на детски площадки в Бургас? Тийнейджъри превръщат вандалщината във веселба

img
Площадката в "Славейков", след като повалиха оградата и се люляха на нея, момчетата се прехвърлиха на същинската люлка, коментираха жители в района

Трошенето на детски площадки явно се превръща в мода сред тийнедйджърите в Бургас, а вандалщината в истинско забавление. Три момчета на възраст около 12 години днес със замах изкъртиха оградата на кътчето за игра зад Второ РУП в ж.к. „Славейков“, след което с удоволствие подскачаха върпу дъските като че ли това е най-забавната люлка на света, сигнализираха читател на БургасИНФО, който ни изпрати и снимка. Минути след това тийнейджъри търкаляха гуми, служещи за защита на посадени дръвчета, като ги блъскаха в колите.

По същото време пък жителка на „Меден рудник“ публикува в социалните мрежи снимка на други младежи, които чупят кошчета на детска площадка в най-големия жилищен комплекс.

„Уважаеми родители, ако някой от вас си познае децата от снимките, моля ви, обяснете им как трябва да се държат извън вашият дом, освен ако и в къщи не си трошите, чупите и късате имуществото.

Снимките са направени в кв. Меден Рудник, градинката близо до малката църква. Няколко пъти бяха чупени тук кошчетата за отпадъци и няколко пъти сменяни. Уважавайте труда на другите и не плюйте в кладенеца, от който пиете вода. Как очакваме всичко и всякъде да се оправи, като сами не пазим и унищожаваме всичко наоколо, пише жената.

Припомняме, че Община Бургас стартира през последните месеци рубрика „Вандали в действие“, която ясно показва как тийнейджъри изливат агресията си върху площадки, пасарелки и т.н. обекти.

Площадката в "Меден рудник".

2 коментара

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

2 Коментара

 •  
  ...
  2018-12-24 07:18:37

  По интересно е, че се случва зад РПУ-то а полицията се прави че не се е случило... Ама няма проблем, те Славейковските полицай и без това друго освен да мутреят не могат да правят, скапаняци прости на чело с Петър Жеков

 •  
  Румен
  2018-12-23 19:49:28

  Не им се карайте веееееееееееееее,децата не са виновни!Туй Бургас аджеба-най-добрия град в Бг.за живеене,затова децата ще правят каквото си искат,ей,няма да ги тормозите ей!!!!

Най-новото

Актуални теми

БАЛОВЕ 2019

Мащабно издирване, 2-годишно дете изчезна в Равнец

Никулден 2018