Те са деца, но и новинари. Те са екипът на „Бургаска младежка телевизия”, за които журналистиката е страст. Можете да ги видите как отразяват най-големите събития в града, застанали редом до останалите си колеги от информационните сайтове, вестниците, радиата и телевизиите. И за нас те наистина са колеги, защото вършат работата си с плам, ентусиазъм и хъс. Макар да са едва на по 18 години вече са задали много въпроси, а въпросът, който те самите чуват най-често е: „Вие не сте ли на училище?”.

Днес телевизията с най-младите репортери отпразнува 5 години от своето създаване с коктейл в Морското казино.

„За това време нашето хоби се превърна в страст”, заяви двигателят на БМТ Давид Сукнаров. Талантливият дванадесетокласник от Френската гимназия в Бургас създава телевизията, която се излъчва онлайн, една на 13-години. Зад него е екипът му: Мила Николова, Силвия Йорданова, Анита Ташева, Стоян Славов, Гергана Йотова и Ростислава Димова.

Рожденият ден на телевизията бе уважен както от медии, така и от представители на институции. Всички с радост си спомниха за първите срещи с децата с микрофон и камера, които израснаха пред очите им. Сред гостите бе и зам.-кметът по образование в Община Бургас Йорданка Ананиева, която им пожела много успехи в бъдеще.