С единодушие бургаските членове на Международната полицейска асоциация / МПА/ преизбраха за председател на управителния съвет на крайморската секция служителя при ОДМВР Бургас - Павлин Ковачев.

Кандидатурата му бе издигната заради богатия му опит в сферата на международните полицейски контакти и издигане имиджа на Бургаската секция при партньорствата с полицейските асоциации от Сърбия, Македония, Босна и Херцеговина и Черна гора.

Този трети по ред петгодишен мандат бе определен от Павлин Ковачев, като огромно предизвикателство, което го амбицира и дава възможност за по-широко разгръщане на идеите и прозрачност на действията. Ковачев благодари за оказаното доверие и разясни на присъстващите 80 бургаски членове от общо 223-мата, имащи право на глас, идеите и обосновката си за новия управителен съвет. В него, като членове бяха избрани представители не само на възлови отдели в Бургаската областната дирекция, а и представители от по-отдалечени райони на Северното и Южно Черноморие.

Като първа задача в новия си мандат Павлин Ковачев очерта поканата от Международна полицейска асоциация - Секция Косово за благотворителна среща, предвидена да се проведе в Ниш, Република Сърбия за времето 21-23.12.т.г. Ангажимент е и придобиването на членство от бившите членове на Международна полицейска асоциация – Секция Русия Светлана и Игор Лукаш, които са пожелали да презаверят членството си, но вече като част от Секция – Бургас на МПА.

Припомняме, че Павлин Ковачев е и единствения представител на Секция – Бургас към МПА, който има право на глас в националната секция. На проведеното общо отчетно-изборно събрание на Международната полицейска асоциация – Секция България, Ковачев бе избран за член на новия управителен съвет на национално ниво, разполагащ също с петгодишен мандат. В българската секция, оглавявана от Огнян Богоев от Гранична полиция Благоевград, като нов член освен бургаския представител бе избрана и Десислава Викторова от Главна дирекция „Национална полиция” – София.

В първото съвещание на новоизбрания управителен съвет инспектор Павлин Ковачев – Председател на управителния съвет на Бургаската секция заяви : „За мен е чест, че съм единствения за сега полицейски служител от Бургас, който влиза в управлението на тази така уважавана по света структура! Ще направя всичко по силите си за да продължа да издигам имиджа на Международната полицейска асоциация и да променям обществените нагласи към служителите на реда в положителна посока, на само на местно, но и на национално ниво!”