Инициативата „Големи автори за малки библиотеки“ достигна до Панаира на книгата, който в момента се провежда в София. Брандирана кошница се намира на щанд N351, според официалната схема на събитието - на издателство "Панорама", където има и представени книги на други издания. Идеята е посетителите, купувайки книга за себе си или за коледен подарък, да подкрепят каузата на бургаските депутати от ГЕРБ, която стартира тази година. Целта й е да обогати и обнови книжните училищни библиотеки в по-малките и отдалечени населени места чрез дарения.

„С колегите ми, народни представители, ще се радваме на всяка дарена книга - може да е от този или всеки друг щанд на панаира. В Бургас също откликнаха на нашата идея и кошница на инициативата може да бъде открита в книжарница „BookPo!nt“ на ул. „Александровска“ 87. Предстои да се постави още една в Мол „Галерия“, в книжарница „Хермес“ на партерен етаж. Книжарница „Божич“ до Търговската гимназия също ни подкрепи“, сподели бургаският депутат Диана Саватева.

Всеки, който има желание, може да се включи в каузата и да закупи нови издания на известни произведения, включени в учебните програми като разкази на Елин Пелин, Български народни приказки, „Под игото“ на Иван Вазов“ и много други.

Днес в Бургас бяха закупени и първите две книги за инициативата в книжарница BookPo!nt“ – това са любимите „Приказки по телефона“ на Джани Родари и „Разкази“ на Йордан Йовков.

Инициативата „Големи автори за малки библиотеки“ вече има и своя фейсбук страница, където може да бъде открита актуална информация. Ако имате желание, може да се снимате с дарената книжка и да споделите фотографията на страницата на каузата.