Открито е тялото на изгубил се в Стара планина турист, съобщава Планинската спасителна служба (ПСС) при БЧК, цитирана от "Фокус".

Туристът е бил в неизвестност от 19.00 часа на 10 декември 2018 г. Тялото му е било намерено в 15.10 часа днес.

"За съжаление, не е имал късмет да оцелее“, посочват от ПСС.
Туристът, чието тяло бе открито днес от спасителните служби в Стара планина, се оказа млад и обичан от всички лекар. Тази трагична новина бе съобщена от колегите му в "Александровска" болница, където е работел. Ето какво се пишат те в съобщение, разпространено днес следобед:

"Внезапно ни напусна младият лекар Марио Шкодров! С покруса и дълбока печал узнахме за преждевременната, неочаквана и жестока смърт на нашия скъп колега и приятел д-р Марио Шкодров. В неделя (16 декември) той щеше да навърши 27 години, ако нелеп инцидент в планината не бе отнел живота му…

Останал без родители, д-р Шкодров завършва образованието си в Медицински университет - София като стипендиант по програмата на ФПББ „Готови за успех”, в подкрепа на отлични ученици и студенти, загубили единия или и двамата си родители. Той е един от малкото лекари, които избират трудна специалност, каквато е спешната медицина, въпреки възможностите, които има като сирак и отличен студент. Много пъти участва доброволно и безвъзмездно в прегледите на възрастни хора от Северозападна България, организирани от Фондация "Направи добро - Александровска" и партньори. От тази година, младият лекар започна да специализира „Спешна медицина“ и бе част от екипа на Спешното отделение в УМБАЛ „Александровска“. Въпреки краткия му житейски и професионален път, ще запомним д-р Шкодров с неговата усмивка, с голямото му сърце, кураж и желание да откликва на всеки зов за помощ, винаги готов да се себераздава и да твори добро. Горди сме, че имахме честта да го познаваме! Поклон пред светлата му памет!"

Д-р Шкодров бил и любител на екстремните спортове.