"Най-накрая трябва да възтържествува някаква справедливост. Николай Банев наистина е нарицателно за българската приватизация. Това, което се случи в неговите предприятия няма аналог. Над 10 хил. души са директно пострадали от неговите действия. Говоря за тези, работили в „Полимери” – Девня". Това каза в ефира на „Здравей, България” по Нова тв президентът на КНСБ Пламен Димитров.

В касата на „Полимери” - Девня има 6 млн. долара, заяви той и добави: „Той го придоби за някакви жълти стотинки през масовата приватизация. Тогава работиха 2000 души. Това са драматични човешки съдби, които през всички тези години, всички управляващи не виждаха”.

Адвокат Марин Марковски уточни, че има разлика между притежател на сметка и контролиращ сметка.

"Възможно е в свободният свят на бизнеса даден бизнесмен да контролира сметка, която е собственост на друг. Разликата между притежавате и контролирате е много голяма", каза адвокатът.

Той беше категоричен, че лесно може да се докажат всички същестуващи сметки на Баневи.

"Тези категории дела са възможно най-добре подплатени с шанс за прокуратурата и следствието да докаже фактите, защото присвояване, пране на пари, офшорни сметки – всичко това подлежи на доказване с документи. Когато документите говорят и адвокатите мълчат”, посочи той.

Източник: Нова тв