Диригентът на „Фортисимо” стана „Бург на годината”, грацията Стефани Кирякова най-успешната млада бургазлийка, а Георги Бостанджиев най-добрият художник

img

Диригентът Милена Добрева спечели приза „Бург на годината”, който й бе връчен от кмета Димитър Николов навръх Никулден. Церемонията се състоя в галерията на Дружеството на бургаските художници и е по инициатива на Радио Микс и Радио 1.

Милена Добрева бе номинирана за  поредните големи успехи на вокална група „Фортисимо”, които прославиха не само Бургас, а и България по цял свят.

Тя е създател и ръководител на Детска вокална формация „Морски песъчинки“ и Вокален ансамбъл „Фортисимо“, които са единствени европейски и световни шампиони в категория  „Вокални ансамбли“ на Хорови игри в Латвия 2017 и Южна Африка 2018г. Те имат фестивални и конкурсни участия в Чехия, Англия, Белгия, Сърбия, и Латвия, миналата година безапелационната победиха в конкурса "Бургас и морето”.

В категория „Завърнали се младежи” като най-успешна млада бургазлийка бе отличена грацията Стефани Кирякова.  Нейната номинация бе за световната титла, която взе с националния ансамбъл по художествена гимнастика. Освен огромния успех, Стефани показа какво означава да имаш смело сърце и да не се спираш пред трудностите на съдбата. 

 Стефани Кирякова от две години е член на националния ансамбъл жени по художествена гимнастика. През изминалата 2018 година постигна  двата си най-големи успеха до момента -  Европейска и Световна титла. 

За художник на годината бе отличен Георги Бостандиев. Неговото име бе обявено от председателя на Дружеството на бургаските художници Добрин Вътев.

„Тази награда дойде неочаквано, притеснявам се, защото тя е голям приз. Благодаря на колегите от дружеството, които подкрепиха моята номинация. Благодаря и на общината”, заяви Бостанджиев.

Тема в развитие: Никулден 2018

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Никулден 2018

Пета седмица протести в Бургас

Четвърта седмица протести в Бургас