Майките местят палатките пред здравното министерство

img

Майките на деца с увреждания ще преместят палатковия лагер от парламента пред Министерството на здравеопазването, съобщи една от протестиращите - Вера Иванова. Тя направи своя коментар, след като Народното събрание прие окончателните промени в Закона за хората с увреждания:

"И с този закон, който се прие днес, за съжаление финансовата помощ е според ТЕЛК-а. Няма индивидуална оценка на нуждите и на потребностите. Докато нещата зависят от ТЕЛК в тази му форма, нещата няма да бъдат справедливи. Трябва да се почне от ТЕЛК, ние почваме отзад напред малко, но все пак да се надяваме, че това ще се случи. Затова сме пред Министерството на здравеопазването".

Законът за хората с увреждания дава нови форми на подкрепа, според линията на бедност. За нея са предвидени 426 милиона лева. Това коментира в кулоарите на парламента социалният министър Бисер Петков:

"С този закон се отговаря на редица изисквания на ратифицираната от България през 2012 г. Конвенция за правата на хората с увреждания, а именно, свързано с конституирането на органи, които ще осъществяват насърчаване на предлагането и мониторинг на конвенцията, имам предвид за Съвета за наблюдение, който се регламентира с този закон".

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

БАЛОВЕ 2019

Мащабно издирване, 2-годишно дете изчезна в Равнец

Никулден 2018