Около 30 души дойдоха днес на паркинга на „Метро” в Бургас, където 5-та неделя се провежда протест. Първоначално той беше срещу високите цени на горивата, а днес е посветен срещу социалното убиване на българите. Най-ентусиазираната група от бунтарите вече има подготвени плакати с описани на тях искания. Хората са против цялата система на управление и искат отговори на въпроси, свързани с проблеми, трупани от повече от 10 години. Някои от тях искат оставка, но не само на правителството, тъй като са против всички сега същестуващи парламентарни партии. Други пък се обявяват за легитимиране на референдума на Слави Трифонов. Най-многолюдната част обаче заявява, че присъства на протеста, тъй като настоява за повишаване на стандарта на живот. Тези бургазлии искат доходите им да отговарят на цените.

Полицейските служители, които охраняват протеста, спокойно влизат в диалог с участниците и им обясняват, че не трябва да се допускат нарушения. Единственото, което разбуни духовете, беше проверка на Атанас Атанасов от Каблешково, чието камионче е облепено с националния трибагреник.

„Защо закачате човека”, питаха хората. Униформените обясниха, че проверката е рутинна и е за самоличност. Самият Атанас благодари на служителите на реда, че си вършат префектно работата.

В момента протестираите обмислят как ще продължи протеста им, като се очаква да няма блокади на пътища, нито на кръстовища, а да премине в пешеходно шествие.