Диян и Тонка от Дебелт, община Средец, са истински пример за хора с огромни сърца. Семейството им живее бедно, къщата им е повече от скромна, тъй като двамата трудно смогват да закърпят месечния си бюджет. Той е с инвалидна пенсия, а жената е чистачка в училището. Здравословни проблеми допълнително усложняват финансовото им състояние. Но въпреки трудностите, те са доказателство, че доброто съществува и то не само по празници, когато по традиция се провеждат серия от благотворителни акции.

Диян и Тонка може и да живеят бедно, но са отворили дома си за десетки животни, които гледат като свои деца и с които делят прехраната си. В Дебелт е известна тяхната любов към животните и хората сами ги търсят, когато се налага да бъде спасено изпаднало в беда куче, коте, козле и т.н. В момента те отглеждат 7 кучета и 12 котки, както и кончета. Имат и козле, което техен съсед е смятал да умъртви като новородено, тъй като майка му починала при раждането и нямало как да го отглеждат. Двамата съпрузи обаче го прибират и отглеждат, сега вече е пораснало и тича жизнерадостно.

Всички животни са прибрани, в студените дни ги отопляват с печки.

Това са изклюючително добри хора, които обичат животните.“, каза Цветелина Кирова от „Гласът на животните“, която помага на семейството, когато някое от животните има нужда от медицинска помощ.

Скромното ежедневие на хората от Дебелт и любовта им към животните трогна членовете на известната фейсбук група „Шофьори Бургас“, които приеха като своя кауза да подкрепят Диян и Тонка. Само за ден те събраха 220 кг кучешка и 80 кг котешка храна, която беше доставена на семейството. Видът на чувалите разчувствал до сълзи Диян, който от сърце и с умиление прегръщал храната за четириногите си любимци.

Семейството обаче има и спешна нужда от ремонт на конюшнята, както и от слама и сено за кончетата.

Подкрепете ги, защото те доказват, че доброто е живо – не само по Коледа.