Служители от Районно управление – Средец задържаха трима тийнейджъри за взломната кражба от павилион за пакетирани стоки, разположен на ул. „Г.С.Раковски“ в Средец, на таблет, 40 пакета Нес кафе 3 в 1, три енергийни напитки и сумата от 30 лв. Установени като извършители са криминално проявените Й.В., 17-годишен от Камено, М.Щ., 16-годишен от Камено, Х.М., 17-годишен и брат му – Т.М., 20-годишен, и двамата от с. Свобода, община Камено.

И четиримата са задържани за срок от 24 ч., като направили пълни самопризнания.

Отнетият таблет е иззет от бургаска заложна къща в кв. „Победа“. Констатирано е, че Й.В., М.Щ., Х.М. и Т.М. са извършители и на трите взломни кражби на монетник със сумата от 80 лв. / на монети/ и видеокамера от кафе-автомат, разположен на ул. „Никола Попов“ в Средец, на монетник със сумата от 70 лв. от кафе-автомат на ул. „Васил Коларов“ в Средец и на монетник със сумата от 80 лв. от кафе-автомат на ул. „Димитър Благоев“ в Средец.

Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на задържаните младежи продължава от служители на Районно управление – Средец.