Депутатите се изпокараха в пленарната зала преди гласуването на оставката на вицепремиера Валери Симеонов. От БСП се оплакаха, че водещият заседанието зам.-председател на парламента Емил Христов не им е дал думата и е закрил дебатите, макар че е имало желаещи за изказване.

От ГЕРБ пък бяха категорични, че от левицата са вдигнали ръка за изказване след закриването на дебатите. „Няколко пъти се обърнахте и попитахте дали има желаещи за изказване. Нямаше нито един, който да вдигне ръка”, каза лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„Столът на Емил Христов не зависи от Цветан Цветанов, нека даде думата на всички депутати, които искат да се изказват”, отговори зам.-председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски.

След споровете беше взето решение за 15-минутна почивка, за да се проведе Председателски съвет.

„Никога не е имало толкова силна девалвация на политическото у нас. Поредната оставка на член на кабинета не е излизане от кризата, а задълбочаване на кризата“, каза по-рано зам.-председателят на ПГ на БСП Драгомир Стойнев. Според него смяната на отделни персони не означава смяна на политиката, смяна на философията на управление, нито решителност за реформи. „Симеонов си отива, но и остава – на негово място идва поредният заместител“, посочи той.

Източник: bTV