През следващите дни предстоят редица благотворителни инициативи, посветени на различни каузи, които ще се проведат в Културния дом на нефтохимика в Бургас. Вижте какви са те:

30.11. - 18:30 часа

Благотворително шоу за таланти "Заедно за Ники"

Благотворителен концерт, организиран от ПГТ "Проф. д-р "Асен Златаров"

Покани: 3 лв.

Тел: 0878 873 959.

Участие ще вземат талантливи ученици от ПГТ "Проф. д-р "Асен Златаров", Даниел Бекярски, Веселина Дамова, Сиси Николова, ДФА "Трите пъти", ФТК "Лазур", със специалното участие на танцова школа "Дюн", Клуб по латино танци "Бургаски делфини" и Галя Ичеренска.

Поканите са на цена от 3 лв. и ще могат да се закупят от фойаето на НХК в деня на концерта.

Никола Димов е на 3 год., от Бургас. Роден е с дефицит на бедрена кост тип А1 Пейли, вследствие от което едното краче е по-късо с 4,5 см.

В България подобен тип дефицити се оперират след 11-годишна възраст, а дотогава скъсяването ще стане още по-голямо. Д-р Пейли от клиника "Сейнт Мери", Флорида, САЩ, е готов веднага да направи операцията. Стойността на интервенцията е 120 000 щатски долара.

01.12. - 18:00 часа

Благотворител концерт в полза на Иван Михайлов

Кутии за събиране на дарения са поставени при входа на Община Бургас, КЦ "Морско казино", Туристическия информационен център на ул. "Александровска", Експоцентър "Флора" и Операта. Информация за кампанията може да откриете на адрес:

От 06.12. до 09.12.,10:00 до 20:00 часа

Благотворителна кампания за деца със Спинална Мускулна Атрофия - ще бъде част от Handmade Design Market - Бургас по Никулден и Коледа

Фоайе в Дом на нефтохимика

Родителите на деца, страдащи от Спинална мускулна атрофия, ще представят свои ръчно изработени изделия като част от традиционния маркет БУРГАС по Никулден и Коледа | HANDMADE DESIGN MARKET.

СМА е рядко, генетично, прогресиращо заболяване, при което пациентите постепенно се превръщат в затворници на телата си - губят възможността да ходят, да се хранят, да дишат, да говорят, дори да се усмихват самостоятелно.

Дарение по банков път:

BIC: FINVBGSF

IBAN: BG62FINV91501216827732

Титуляр - Фондация СМА България

16.12.

Благотворителен коледен концерт

Ежегодна инициатива на Ротари Клуб "Бургас - Пиргос"

Всяка година организират благотворителен концерт с различна кауза.

Скоро ще бъде обявена мисията на тазгодишния.

05.01.19 г. от 17:00 часа

Благотворителен концерт "Да помогнем на Давид"

Давид е роден в началото на седмия месец с кръвоизлив в мозъка. От 3-месечна възраст той посещава център за рехабилитация. Когато е на 1.6 месеца, започва да работи и с психолог. Давид е с диагноза ДЦП (спастична квадре пареза), но е умствено съхранен и вече говори. През октомври 2017 година му е направена операция (фибротомия) в Сърбия за отпускане на спастичноста, краченцата са се отпуснали и сега е много важно да не се прекъсва рехабилитацията му. В момента Давид е на 4 годинки, започва да стои все по-стабилно, но все още не може да върви и да се обслужва самостоятелно.

Организатор: Катрин Петрова

Тел: 0884 791 241

Програма и участници - в процес на подготовка.