Бунтовни песни и скандирания „Сърце и душа за България” огласят възловата улица „Стефан Стамболов” в района на Новата поща в Бургас. Протестиращите са изкарали уредба и развяват знамена. Трафикът е напълно блокиран в този район, като в тапата са включително и автобусите на градския транспорт.

Въпреки студеното време, има родителители в шествието, които са дошли дори с бебетата си. В 18:45ч. блокадата частично беше разчупена, тъй като в колоната автомобили е имало кола с малко дете, което е било болно с 40 градуса температура. Протестиращите се отдръпнаха от едната лента, за да пропуснат колата. След това обаче кръстовището продължава да е затворено.

В 19:15ч. автобус на градския транспорт се опита да пробие блокадата и тръгна бавно през кръстовището, но младо момиче изскочи пред него и го спря. Секунди след това рейсът беше заобиколен от младежи и окичен с националния трибагреник. Движението в тази част на града, повече от час остава блокирано. За момента не е ясно кога ще бъде освободено движението. В момента полицейски коли го отбиват от четири страни - откъм ул. "Цар Симеон", в двата края на бул. "Сан Стефано" и от бул. "Стефан Стамболов" - от кръстовището край Механотехникума.

Следващият протест в Бургас ще бъде на 25-ти ноември, от 12 часа.