Протестът на бургазлии достигна центъра, като премина по бул. „Христо Ботев” и ул. „Цар Петър” и стигна до една от най-оживените точки на града – кръстовището на ЖП гарата. Стотици хора излязоха от колите си и тръгнаха пеша по платната. В момента те са спрели пред ЖП гарата, откъдето се очаква шествието да продължи по ул. „Булаир”.

„Българи, юнаци”, скандидарт протестиращите, а блокираните на светофара автомобили, които не участват в протеста, свирят с клаксони одобрително. Въпреки мразовития вятър множеството не се разотива и протетсът продължава да е мащабен. Сред хората има и млади семейства, които водят и малките се деца, включително и съвсем малко бебе в количка.

В 17:20ч. шествието се насочи от ул. "Булаир" по ул. "Цар Симеон", като отпред вървят хората, следвани от автомобилите, участващи в протеста.

В 17:50ч. множеството блокира кръстовището на бул. "Сан Стафано" и "Стефан Стамболов" до Новата поща. Към колоната автомобили се присъединиха още идващи от паркинга на "Метро" и откъм х-л "Мираж". В този час стана ясно, че полиция и протестиращи са влезли в сблъск в района 5-ти километър.

Очаквайте подробности.