Бетонни късове се откъртват от 13-те етажа на почивната станция на МВР в Несебър, парчета, с големината на човешка длан, се срутват от пропуканите терасите, падат на сантиметри от преминаващите служители. Базата се нуждае от спешен ремонт. Това става ясно от обществена поръчка за реконструкция на почивна станция „Лазур” в Несебър, обявена от Дирекция „Управление на собствеността и социални дейности” в Министерството на вътрешните работи.

„Терасите на етажите на сградите са със силно нарушена конструкция, от тях ежедневно падат парчета с различна големина(5-15см), което е предпоставка за инциденти, застрашаващи живота на служителите. Неколкократно се случва парчета да падат до преминаващите в непосредствена близост до фасадата, като предвид големината на парчетата и силата, с която падат от 13-етажните сгради,е наложително да бъде извършен спешен ремонт на терасите”, се посочва в обществената поръчка. В обявлението е подчертано, че зимният сезон, характеризиращ се с ниски температури, валежи и снеговалежи, ще ускори процеса на разрушаване, което обосновава необходимост от неотложно възлагане и изпълнение на поръчката. Процедурата се провежда при обстоятелства, които изискват спешното й възлагане, подчертават от МВР. За строително-монтажните дейности и по двата блока на почивната база вътрешното ведомство е обявило прогнозна стойност 270 000 лв. без ДДС.

Иначе, според отзивите в социалните мрежи, станцията на МВР в Несебър, предлага отлични условия за почивка на редовия състав-близо е до плажа, кухнята е отлична, а цените – изпилени до минимум. Десет дневен отдих за тричленно семейство излиза малко над 200 лева.

Двата корпуса на почивната база разполагат с общо 20 апартамента, 126 стаи с 348 легла.