Заместник-ръководителят на дипломатическата мисия на САЩ в Република България Джъстин П. Фридман беше на посещение В Пункт за базиране Бургас, придружен от военноморското аташе на САЩ капитан II ранг Кори Джейкъбс.

Посещението започна със среща на официалните лица с командира на Флотилия бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Мален Чубенков.

След срещата официалните гости се качиха на борда на фрегата „Дръзки” от състава на дивизион патрулни кораби, дислоциран в Пункт за базиране Бургас.

Официалните гости разгледаха фрегатата, която утре отплава за участие в операцията на НАТО „SEA GUARDIAN”, като част от състава на Втората постоянна военноморска група на НАТО в Средиземно море.

Гостите бяха запознати с историята на кораба, устройството, бойните възможности и участието му в международни операции, мисии и учения от приемането му в строя на Военноморските сили до сега.

В края на визитата господин Фридман изказа своята благодарност към командването на ВМС и командира на Флотилия бойни и спомагателни кораби за оказаното гостоприемство и предоставената му възможност да се запознае със структурата и възможностите на флотилията.