„Хората се умориха. Поне политиците искат да мислим така, без да си дават сметка, че тази умора е най-опасна. Защото хората нямат какво да губят повече. Защото повече не може да е така. А когато един човек няма какво да губи - нищо не може да му попречи да запази поне достойнството си. Да си върне правото на Достойно съществуване”, пише в позицията си младежкият лидер на СДС Бургас Кристиян Трифонов.

Публикуваме позицията, която е споделил в личната си фейсбук страница:

„Уважаеми българи,
Има една мисъл, която казва, че „Ако накарате Истината да замълчи и я погребете дълбоко под земята, тя ще поникне, набрала такава експлозивна сила, че ще помете всичко по пътя си.” Казал я е Емил Зола, или поне така твърди google. Аз не вярвам, че Истината може да бъде скрита. Или поне не изцяло. Истината винаги намира път, по който да стигне до хората. Надявам се един ден да можем да кажем това и за Справедливостта. Или поне да видим как изглежда тя.

В този ред на мисли, напълно и безусловно подкрепям справедливите искания на хората от улицата. Хората се умориха да им се обръща внимание само по избори. Хората се умориха да гледат как същите тези техни избраници, забравят за тях, на втория ден след като са прекрачили прага на Парламента, Министерски съвет и/или Президентството. Хората се умориха да им се подиграват в лицето, карикатури като УЖ ВИЦето Симеонов и неговите братя. Хората се умориха от пословичната глупост, която блика от екрана, когато дават Министър-председателя Boyko Borissov, раздаващ щедро конграчулейшъни, докато открива гордо новия три-километров участък, в отсечката село Пръдлевци - село Мечка, от пети лот на автомагистрала Пеевско Шосе, изградена от холдинга Трейс роуд - Шиши АД. Хората се умориха от дебелоочието и наглостта на червената госпожа Лъжа, която има смелостта да говори популистки и гръмки слова, само пред овцедушното население, докарано с автобуси на връх Бузлуджа, където т.нар. електораТ примлясква кебапчета и с кеф и безхаберие оставя тонове пластмаса от кофички евтино кисело мляко и лимонада, след себе си. На хората им писна олигарси-фармацевти да им продават “евтин” и “качествен” бензин, нафта и хапчета, за изработката на които, специално трябва да се открият нови елементи, в Менделеевата таблица. Писна им да ги лъжат, че един ден ще имат качествено здравеопазване, образование, честни застрахователи, банкери и справедлива система на правораздаване.

Хората се умориха. Поне политиците искат да мислим така, без да си дават сметка, че тази умора е най-опасна. Защото хората нямат какво да губят повече. Защото повече не може да е така. А когато един човек няма какво да губи - нищо не може да му попречи да запази поне достойнството си. Да си върне правото на Достойно съществуване.

Казвам “политиците”, защото ТЕ превърнаха това в мръсна дума. Не се разграничавам от Политиката, нито от това че (почти) се занимавам с нея. Разграничавам се и не искам да имам нищо общо с онези, които нямат съвест, морал и чувство за справедливост, освен когато се касае за собствения им джоб.

Хора, протестирайте! Не мълчете повече! Пък дано се намери някой, който да ви чуе…

Позиция на Кристиян Трифонов - Председател на МСДС Бургас.”