Община Царево попари надеждите на собственици на имоти в квартал „Лазур“ в Ахтопол, че до къщите им ще може да се стига по нормални улици. През лятото на хората им писна, след като години наред са обсипвани с облаци прах. Някои от тях дори бяха сложили табели с предупреждение “Ти си чудесен шофьор, имаш прекрасна кола, само че карай по-бавно, защото вдигаш прах“. Собственици на имоти започнаха подписка, която изпратиха до Община Царево и Министерството на регионалното развитие. Полученият отговор от кмета на Община Царево Георги Лапчев обаче отложи решението на дългогодишния проблем някъде в бъдещето.

Във връзка с подписка на собственици на имоти в кв. Лазур в Ахтопол Ви информирам, че изграждането на съвременна инфраструктура е сред приоритетите за развитие на Община Царево. Наясно сме за съществуването на проблема, изложен в приложената от Вас подписка и при възможност ще положим усилия да предвидим в своята програма изграждането на въпросната инфраструктура, което обаче към настоящия момент не може да се случи. Поради липса на достатъчно средства, при възможност изразяваме своето желание да кандидатстваме за финансиране в бъдещи прорами, по които въпросните дейности да бъдат заложени.“, пише кметът Георги Лапчев.

Отговорът не беше посрещнат с особен ентусиазъм от хората в „Лазур“. „Пари за улици в "новия квартал на Ахтопол" няма от 20 години, но 1 млн. лева за ремонтни дейности по иначе същесвуващия и в добро състояние площад на Ахтопол има... парадокс! Улици в центара на града също имат нужда от ремонт. Това е все едно да нямаме пари за храна, но да си пазаруваме скъпи маркови дрехи. За въпросният неналожителен ремонт на площада, Община Царево ще ползва кредит, който ще връщаме ние данакоплатците!“, смята Андрей Хадживасилев, който е един от инициаторите за подписката.