Екшън като на кино се разигра днес в двора на ОУ „П.К.Яворов” в Бургас, като спецполицаи с качулки нахлуха с автомобили, за да заловят опасен престъпник, който се опитва да избяга. Сирените, полицейските служители и пистолетите буквално взривиха емоциите у децата, които гледаха с възторг уменията на полицаите. Сцената беше част от демонстрацията по работата на специализираните полицейски сили, чиито служители утре отбелязват професионалния си празник.




Децата с възхищение гледаха и дресировката на служебното куче, което стриктно изпълняваше командите на своя водач. Друго куче-полицай, пък безпогрешно откри дрога в „задържания” в двора на училището автомобил.


„Браво на кучето, искам да съм полицай”, крещяха от радост децата и бурно ръкопляскаха, че престъпникът е заловен. След зрелищната демонстрация малчуганите наобиколиха моторите на Пътна полиция, както и новите служебни автомобили на Пето РУП. Полицейският джип буквално вреше от влезли в него деца, които с интерес изучаваха оборудването му.

На атрактивната демонстрация в ОУ „П.К.Яворов” присъства началникът на Отдел „Охранителна полиция” ком. Неделчо Рачев, началникът на областната противопожарната служба в Бургас ком. Васил Василев, началникът на Пето РУП Георги Илиев и говорителят на ОД на МВР в Бургас Цветелина Рандева.