Бургазлията Дончо Златев вероятно предотврати поредната кървава драма на пътя, след като сигнализира в полицията за опасно шофиране на лека кола „Мерцедес”. Той е подал сигнал на тел 112, а служителите на Четвърто РУП реагирали светкавично.

Златев е обществена личност в Бургас, той взима отношение по важни за града теми, тъй като е младежки лидер на СДС.

Във време, когато масово хората не реагират на случи, застрашаващи нечий човешки живот, той показва какво е правилното поведение. Вижте какво е описанието му на ситуацията.

„Искам да изкажа благодарности на служителите на 4-то РПУ на МВР-Бургас, които днес, след подаден от мен сигнал, съставиха акт на поредния джигит на пътя.

Поредният „опитен шофьор”, който застраши животите на пътуващите в четири коли, ще помисли добре преди да предприеме рискова маневра следващия път. Кола пред него, кола зад него, той тръгва да изпреварва в завой и хоп - изненада, кола и в насрещното. Едвам се прибра без да се блъсне с колата, която се опита да изпревари.

Тук е моментът, в който повечето ще си кажем - случва се, слава Богу, че е малкият дявол. Да ама не. Шофьорът на Мерцедеса с фаталните четири шестици продължи да си кара така и ситуацията се повтори. Е, тогава вече не издържах и за да не са фатални за някой въпросните шестици подадох сигнал на 112. А когато ми се обадиха служителите на 4-то районно се отзовах, за да дам показания като свидетел, защото без това действие сигналът няма стойност.

Не искам да бъда съдник на шофьора, защото всички сме хора и всички грешим. Но подобни грешки трябва да се наказват, защото иначе ставаме съучастници в черната статистика. Изпратихме лятото с над 180 жертви на пътя и над 2000 катастрофи. И броят им расте.

Надявам се, че ще се научим да бъдем активни и безкомпромисни в борбата с войната по пътищата. Че ще се научим, че както някой нас ни чака вкъщи, така и тези срещу нас ги чакат.

Струва си да се замислим!”