Възрастна жена загина, а втора е ранена при жестока катастрофа в Карнобат днес сутринта, след като бяха пометени от лека кола.

На 03.11.т.г. около 08.02 ч. в Районно управление – Карнобат е получено съобщение за тежък пътен инцидент, възникнал на карнобатската улица "Петър Берон" № 33 А, при който 18- годишният карнобатлия Алекс Димов - с едномесечен шофьорски стаж, управляващ лек автомобилл „Мерцедес“, с бургаска регистрация, вероятно поради движение с несъобразена скорост и загуба на контрол, се качва с автомобила на тротоара и блъска намиращи се там две възрастни жени. При инцидента едната загива на място, а втората – Каля Г., 84 годишна от Карнобат е откарана в кома в УМБАЛ – Бургас в момента здравословното й състояние се уточнява.

Своевременно водачът на автомобила е задържан от служителите на Районно управление – Карнобат и тестван за употреба на алкохол, като дрегера е отчел отрицателен резултат. Предстои тестването му за употреба на наркотици. Работата по установяване самоличността на загиналата жена продължава. По случая е образувано досъдебно производство.