Жителите на селата Русокастро, Желязово и Ливада в община Камено, скърбят за д-р Константин Баждарванов, който ще остане винаги в сърцата им. Опитният лекар е починал от коварна болест на 59 години. Целият си професионален път е посветил на хората от тези три села, въпреки възможностите, които е имал за лекарска кариера в големите градове. Затова и винаги ще го помнят с признателност. Познавал е поименно местните жители, знаел е на всеки здравословните проблеми и не е върнал нито един човек, търсещ помощ. Той е лекувал и хората от Дома за възрастни с умствена изостаналост в село Русокастро.

„Нека всички знаят, че той беше уважаван специалист и скърбим за него. Жалим всички, че си отиде. Той работеше с желание и знания, които приложи за здравето на хората в продължение на повече от 30 години. Поставяше изключително точно диагнозите, знаеше болестите на всеки човек и лекуваше правилно. Когато ме изпращаше при специалисти в Бургас, лекарите казваха: Вашият доктор си върши много точно работата.

Коварната болест не го пожали, отне ни го и ни лиши от този знаещ и можещ лекар, даряващ ни здраве. Ще тъжим и винаги ще го помним. Поклон пред светлата му памет“, пише с благодарност Катя Йорданова, на 85 години, от село Русокастро.

Местни жители разказват, че за за доктора работата е била на първо място в живота му. „Всеки се допитваше до него, а той се отзоваваше винаги“, казаха хората.
Затова и д-р Баждарванов ще остане в сърцата им и се покланят пред паметта му.